Milch Schnitte

de La Ancuta in Prajituri, 3 Ian 2011 | 18343 vizualizari

 

Nu mi-a placut niciodata prajiturica Milch Schnitte din comert. Prajitura aceasta
"homemade" mi s-a parut interesanta (mai ales pentru piticul meu Dragos). Am evitat sa o incerc pana acum, pentru ca am ramas cu impresia (si nu stiu de ce) ca e foarte complicat sa faci in casa lapte condensat (si ce m-am inselat :)). Dar cate nu face mama pentru puiutul ei.
Nu imi pare rau ca am incercat-o, este foarte buna si mi-a placut chiar si mie :). Reteta este tot de la Miha. Multumesc Miha, o voi repeta curand.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri gris macinat
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 200 g lapte condensat
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina
  • 1 lingura cu varf de miere
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milch Schnitte:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul si vanilia pana se albesc.
Amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat si o incorporam in galbenuse.
Adaugam treptat laptele si amestecam bine, apoi uleiul si mierea.
Albusele le batem spuma si le incorporam usor in aluat.
Aluatul se imparte in doua. Se coc 2 foi in tava de 30/34 cm, tapetata cu hartie de
copt, 10-12 minute la 170 de grade.
Se scoate foaia din tava si se lasa sa se racesca. Desprindem hartia doar dupa ce s-a racit foaia, astfel se va desprinde usor.

Crema:

Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte. Eu am avut lapte condensat facut dupa reteta aceasta.
Gelatina hidratata 10 minute in cateva linguri de apa rece se amesteca cu 50 ml lapte si se pune pe foc mic, pana se dizolva. Nu se lasa sa fiarba, pentru ca se distruge.
Se ia de pe foc si se amesteca cu laptele condensat. Adaugam apoi mierea si vanilia si amestecam bine.
Amestecul format il adaugam in frisca batuta tare si amestecam pana se incorporeaza.
Dam la frigider pana se intareste. Dupa ce s-a intarit crema punem o foaie apoi intindem crema si acoperim cu cealalta foaie.
Dam la frigider 2-3 ore, dupa care se va taia cu foarte mare usurinta.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ecler cu doua creme